Gastronómia: Jednoduchý recept na lečo s ktorým si bez problémov poradia aj začiatočníci

Autor: Lórant Kulík | 28.7.2019 o 7:24 | (upravené 12.8.2019 o 16:19) Karma článku: 0,00 | Prečítané:  3507x

Dnešným jednoduchým receptom chceme motivovať začiatočníkov, ktorí nemajú s varením veľa skúseností. Príprava zeleninového leča je veľmi jednoduchá, recept si môže každý prispôsobiť podľa vlastných zvykov a chutí.

Lečo každý pripravuje ináč, vďaka čomu je tento recept veľmi rôznorodý, pestrý a variabilný. Recept si môže každý prispôsobiť podľa vlastných zvykov a chutí. Lečo s klobásou sa teší veľkej obľube, ale chutnali sme už aj paradajkové lečo so slaninkou a paprikou. Kto chce môže pridať aj cesnak,ale aj čili papričky. Kameňom úrazu sú opäť tuky. Chutné lečo sa dá pripraviť so slnečnicovým aj s olivovým olejom, ale aj so slaninou a bravčovou masťou. Každý si môže vybrať suroviny a korenie podľa vlastných zvykov a chutí. Zeleninové lečo je chutné aj s vajíčkom,ktoré nie je nutnou súčasťou receptu. Určite sme nevymenovali všetky varianty receptu na prípravu leča, ale ani to nebolo našim cieľom.Lečo dokáže uvariť každý,nedá sa pokaziť.

Potrebujeme:

2 cibule

7 paprík

2 paradajky

1 dcl oleja

1 dcl vody

soľ

Postup:

Očistíme a nakrájame cibuľu

Cibuľu opečieme na oleji do sklovita. Tuk si vyberieme podľa vlastných možností,najvhodnejší je slnečnicový, prípadne olivový olej.

Papriku nakrájame na tenké plátky, alebo podľa vlastných zvykov. Všetky nakrájané suroviny cibuľu, papriku a rajčiaky môžeme osoliť a nechať odstáť asi 10 minút. Výhodou je, že zelenina pustí šťavu a lečo sa skôr uvarí.Je to iba návrh, ktorý nie je nutnou súčasťou receptu. Každý si môže pripraviť, narezať a ochutiť surovú zeleninu, podľa vlastných zvykov a tradícií.

Nakrájanú papriku pridáme k opečenej cibuli

Paradajky rozkrojíme na menšie kúsky.Čím budú menšie,tým skôr sa uvaria.

Nakrájané paradajky pridáme k nakrájanej cibuli a paprike.

Všetko dokonale premiešame, pridáme 1 dcl vody,soľ a ďalšie koreniny.Vodu nemusíme pridať,kto chce môže túto časť receptu vynechať.Z vlastných skúseností vieme,že nie všetky papriky sú rovnako šťavnaté.Niektoré druhy púšťajú málo šťavy a v tom prípade hrozí,že by sa lečo mohlo pripáliť.Kým sa lečo uvarí,voda sa odparí.

Lečo prikryjeme a pomaly dusíme asi 20.minút

Nakoniec môžeme pridať aj vajíčko a pol minúty za stáleho miešania variť.

Hotové lečo môžeme podávame s chlebom,hriankami,alebo so zemiakovou kašou.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:

https://kulik.blog.sme.sk/c/514270/gastronomia-kapor-na-masle-jednoduchy-recept-pre-zaciatocnikov.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Lipšic: Fico si s Kočnerom tyká a nepoprel, že sa stretávali (video)

Vládol nám tu organizovaný zločin, tvrdí Daniel Lipšic.

Autorská strana Samuela Marca

Kto naozaj riadi Slovensko (píše Samo Marec)

Poslanec Fico má strach, lebo jednou z možností je pruhovaný dres v Ilave.


Už ste čítali?