Gastronómia: Šampiňóny na smotane rýchlo, lacno a chutne

Autor: Lórant Kulík | 4.8.2019 o 7:35 | (upravené 12.8.2019 o 10:05) Karma článku: 0,00 | Prečítané:  3324x

Na prípravu jednoduchého, rýchleho a lacného receptu sa najviac hodia lesné šampiňóny, prípadne iné. Tie sa dajú nahradiť pestovanými hubami,ktoré sa dajú zakúpiť v supermarketoch.

Každý pripravuje huby ináč. Existuje množstvo variánt toho istého receptu,ktoré sa líšia iba v drobných detailoch. Pri ich príprave je najviac diskutovanou otázkou, či huby pred prípravou obvariť, alebo nie. Ďalšou otvorenou témou je, ako huby správne zahustiť, koľko percentnú smotanu použiť.Načrtli sme len niekoľko variánt prípravy pomerne jednoduchého receptu. Kreativite sa medze nekladú,koľko ľudí toľko chutí.

Ponúkame základnú verziu receptu, ktorú si môže každý prispôsobiť, podľa vlastných rodinných zvykov a tradícií.

Potrebujeme:

250 g šampiňónov

0,5 dcl oleja

1 cibuľu šalotku

1 čajovú lyžičku mletej červenej papriky

1 lyžičku hladkej múky na zahustenie

100 ml sladkej smotany

soľ

korenie podľa vlastnej chuti

Postup:

Huby očistíme, oddelíme nožičky a ošúpeme

Očistené huby nakrájame

Očistené a nakrájané huby obvaríme.Keď začne voda vrieť,ihneď odstavíme.Treba zdôrazniť, že tento krok nie je nutnou súčasťou receptu.

Keď voda začne vrieť,obvarené huby precedíme.

Nakrájame cibuľu

Nakrájanú cibuľu opečieme do sklovita na oleji

K opečenej cibuli pridáme soľ,koreniny a mletú červenú papriku.Šampiňóny obsahujú dostatok tekutín,vodu pridáme podľa potreby. 

Nakoniec pridáme huby.Pod pokrievkou na malom miernom ohni dusíme asi 15 minút.

Uvarené huby zahustíme.Do hrnca dáme lyžičku múky.

Zalejeme so smotanou a rozmixujeme.Vždy dávame najprv múku a potom smotanu,aby zahustená smotana nebola hrudkovitá.

Zahustenú smotanu pridáme k hubám.

Na malom plameni za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne.Ihneď odstavíme.Treba zdôrazniť,že keď pridáme zahustenú smotanu,treba huby za stáleho miešania veľmi pomaly variť,aby sa smotana nepripálila.

Podávame s cestovinami, alebo knedlíkom

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:

https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513442/gastronomia-jednoduchy-recept-na-leco-s-ktorym-si-bez-problemov-poradia-aj-zaciatocnici.html

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Lipšic: Fico si s Kočnerom tyká a nepoprel, že sa stretávali (video)

Vládol nám tu organizovaný zločin, tvrdí Daniel Lipšic.

Autorská strana Samuela Marca

Kto naozaj riadi Slovensko (píše Samo Marec)

Poslanec Fico má strach, lebo jednou z možností je pruhovaný dres v Ilave.


Už ste čítali?