Gastronómia: Vyprážaný bravčový rezeň - X- ročný recept overený časom

Autor: Lórant Kulík | 18.8.2019 o 4:59 | Karma článku: 10,01 | Prečítané:  16645x

S dnešným receptom chceme inšpirovať začínajúcich kuchárov vo veku od 14 rokov. Je určený najmä pre tých, ktorí robia svoje prvé experimenty v kuchyni. Vieme, že pre trošku skúsenejších kuchárov je príprava rezňov bežnou rutinou.

Potrebujeme:

1kg vykostené bravčové karé

200 g hladkej múky

200 g strúhanky

3 vajíčka

Olej podľa vlastného výberu

Soľ podľa chuti

 

Postup:

Vykostené bravčové karé nakrájame na jednotlivé porcie.

 Nakrájané mäso naklepeme a osolíme.

Jednotlivé porcie obalíme v hladkej múke.

Ďalšou dôležitou surovinou pre prípravu vyprážaných rezňov sú rozšľahané vajíčka, v ktorých rezne obalíme. Rozšľahané vajíčka môžeme mierne osoliť, rezne budú chutnejšie.Tí ktorí nesolia,rezne môžu pripraviť aj bez soli.

Rezne obalíme v strúhanke, je to posledná fáza prípravy. Základom prípravy vyprážaných rezňov je trojitý obal, ktorého základom je múka, vajíčko a strúhanka.

Rezne sú obalené v múke, vajíčku a strúhanke, môže nasledovať finálna časť. Nakrájané a obalené porcie vypražíme z oboch strán. Olej podľa vlastného výberu môžeme nahradiť bravčovou  masťou, prípadne iným tukom. Rezne budú obsahovať viac cholesterolu, ale budú mäkšie a chutnejšie.

Bravčové rezne podávame so zemiakovým šalátom, alebo so  zemiakmi. Sú chutné s hranolkami, opekanými, ale aj varenými zemiakmi. Zvyknú sa podávať aj s ryžou, prípadne so zemiakovou kašou, prípadne s dusenou zeleninou. Každý si môže zvoliť prílohu a zeleninový šalát podľa vlastného výberu.

Sú známe aj ďalšie varianty receptu, ktoré sa môžu líšiť v jednotlivých regiónoch. Uvádzame tradičný klasický recept na prípravu bravčových rezňov. Každý si môže recept prispôsobiť a dochutiť podľa vlastných zvykov.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:

https://kulik.blog.sme.sk/c/514270/gastronomia-kapor-na-masle-jednoduchy-recept-pre-zaciatocnikov.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513442/gastronomia-jednoduchy-recept-na-leco-s-ktorym-si-bez-problemov-poradia-aj-zaciatocnici.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Už ste čítali?