reklama

Gastronómia: Vyprážaný bravčový rezeň - X- ročný recept overený časom

S dnešným receptom chceme inšpirovať začínajúcich kuchárov vo veku od 14 rokov. Je určený najmä pre tých, ktorí robia svoje prvé experimenty v kuchyni. Vieme, že pre trošku skúsenejších kuchárov je príprava rezňov bežnou rutinou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)

Potrebujeme:

1kg vykostené bravčové karé

200 g hladkej múky

200 g strúhanky

3 vajíčka

Olej podľa vlastného výberu

Soľ podľa chuti

Postup:

Vykostené bravčové karé nakrájame na jednotlivé porcie.

Základnou surovinou na prípravu vyprážaných rezňov je vykostené bravčové karé
Základnou surovinou na prípravu vyprážaných rezňov je vykostené bravčové karé (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

 Nakrájané mäso naklepeme a osolíme.

Vykostené bravčové karé nakrájame
Vykostené bravčové karé nakrájame (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Jednotlivé porcie obalíme v hladkej múke.

Naklepané a osolené rezne obalíme v hladkej múke
Naklepané a osolené rezne obalíme v hladkej múke (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Ďalšou dôležitou surovinou pre prípravu vyprážaných rezňov sú rozšľahané vajíčka, v ktorých rezne obalíme. Rozšľahané vajíčka môžeme mierne osoliť, rezne budú chutnejšie.Tí ktorí nesolia,rezne môžu pripraviť aj bez soli.

Po hladkej múke rezne obalíme v rozšľahanom a osolenom vajíčku
Po hladkej múke rezne obalíme v rozšľahanom a osolenom vajíčku (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Rezne obalíme v strúhanke, je to posledná fáza prípravy. Základom prípravy vyprážaných rezňov je trojitý obal, ktorého základom je múka, vajíčko a strúhanka.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Nakoniec rezne obalíme v strúhanke
Nakoniec rezne obalíme v strúhanke (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Rezne sú obalené v múke, vajíčku a strúhanke, môže nasledovať finálna časť. Nakrájané a obalené porcie vypražíme z oboch strán. Olej podľa vlastného výberu môžeme nahradiť bravčovou masťou, prípadne iným tukom. Rezne budú obsahovať viac cholesterolu, ale budú mäkšie a chutnejšie.

Rezne vypražíme z oboch strán na oleji
Rezne vypražíme z oboch strán na oleji (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Bravčové rezne podávame so zemiakovým šalátom, alebo so zemiakmi. Sú chutné s hranolkami, opekanými, ale aj varenými zemiakmi. Zvyknú sa podávať aj s ryžou, prípadne so zemiakovou kašou, prípadne s dusenou zeleninou. Každý si môže zvoliť prílohu a zeleninový šalát podľa vlastného výberu.

Výprážaný bravčový rezeň môžeme podávať so zemiakovým šalátom
Výprážaný bravčový rezeň môžeme podávať so zemiakovým šalátom (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Sú známe aj ďalšie varianty receptu, ktoré sa môžu líšiť v jednotlivých regiónoch. Uvádzame tradičný klasický recept na prípravu bravčových rezňov. Každý si môže recept prispôsobiť a dochutiť podľa vlastných zvykov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:

https://kulik.blog.sme.sk/c/514270/gastronomia-kapor-na-masle-jednoduchy-recept-pre-zaciatocnikov.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513442/gastronomia-jednoduchy-recept-na-leco-s-ktorym-si-bez-problemov-poradia-aj-zaciatocnici.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html

Lórant Kulík

Lórant Kulík

Bloger 
  • Počet článkov:  270
  •  | 
  • Páči sa:  1 608x

Po úspešnom absolvovaní Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach som začal v roku 1997 spolupracovať s denníkom Korzo. Od roku 1998 do mája 2018 som aktívne prispieval z publicistickými článkami a reportážnymi fotografiami do rubrík História, Hobby a Varenie, ktoré pravidelne uverejňoval denník Korzár a Košický večer. Moje príspevky na tému Varenie vychádzali v roku 2006 aj v denníku Nový Čas.V regionálnych denníkoch som sa v publicistických príspevkoch venoval numizmatike, filatelii a ďalším záľubám, ktoré som ilustroval vlastnými fotografiami. Rubrika Hobby v od júna 2018 už nevychádza. Tento blog je voľným pokračovaním na uvedené témy. Je určený pre každého, kto má rád históriu, umenie a rád varí. Trojročné štúdium Dejín umenia na UTV Technickej univerzity v Košiciach som úspešne ukončil v roku 2020 a v roku 2021 Žurnalistické praktikum na akademickej pôde UTV UNIZA v Žiline. Od roku 2023 som členom Združenia historikov moderného výtvarného umenia. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu