Gastronómia: Bryndzové halušky-Recept na prípravu Slovenskej národnej pochúťky

Autor: Lórant Kulík | 25.8.2019 o 4:39 | (upravené 25.8.2019 o 10:28) Karma článku: 0,00 | Prečítané:  4500x

Ahojte mládež! Dnes sme pre vás pripravili fotorecept na prípravu bryndzových halušiek.Je trošku ťažší ako vyprážaný rezeň,ale vo veku nad 14-rokov to každý zvládne.Vieme, že pre skúsenejších je príprava halušiek bežnou rutinou.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

250 g hladkej múky

250 g bryndze

1 kyslú smotanu

Slaninu

Soľ

Postup:

Očistíme a nastrúhame zemiaky

K nastrúhaným zemiakom pridáme múku a soľ, ak je potrebné tak pridáme trošku vody. Ale iba v tom prípade ak zemiaky obsahujú menej vody.Cesto poriadne premiešame.

V hrnci necháme zovrieť vodu.Pomocou sitka nahádžeme halušky do vriacej vody.

Halušky varíme asi 10 minút. Keď vyplávajú na povrch, je to signál, že halušky sú uvarené.

Halušky precedíme, opláchneme čistou vodou. V sitku necháme odtiecť nadbytočnú vodu.

Medzitým nakrájame slaninu na kocky. Použité množstvo slaniny a veľkosti kociek si každý môže prispôsobiť každý podľa vlastných zvykov.

Slaninu opražíme na slabom ohni, kým nezíska typickú zlatú farbu.

 Uvarené halušky pomastíme výpekom zo slaniny.

Pridáme bryndzu.

Halušky s výpekom zo slaniny a  bryndzou dobre premiešame.

Najprv dáme na tanier halušky. Môžeme použiť smotanu ale nemusíme. Nakoniec pridáme do zlatista opečenú slaninu. Halušky môžeme servírovať aj v štýlových drevených tanieroch.

Sú známe aj ďalšie varianty receptu, ktoré sa môžu líšiť v jednotlivých regiónoch. Rešpektujeme, ceníme a vážime si všetky verzie, miestne a rodinné varianty tohto receptu. Uvádzame tradičný klasický recept na prípravu bryndzových halušiek. Každý si môže recept prispôsobiť a dochutiť podľa vlastných zvykov.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:

https://kulik.blog.sme.sk/c/514763/gastronomia-vyprazany-bravcovy-rezen-x-rocny-recept-overeny-casom.html?ref=najcit7dni

https://kulik.blog.sme.sk/c/514270/gastronomia-kapor-na-masle-jednoduchy-recept-pre-zaciatocnikov.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513442/gastronomia-jednoduchy-recept-na-leco-s-ktorym-si-bez-problemov-poradia-aj-zaciatocnici.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Komentár Petra Schutza

Nejaké nové miliardy pre Erdogana by sa mali nájsť

Ešte jedna hystéria má predpoklady vypáliť aj škaredšie než v 2015.


Už ste čítali?