Gastronómia: Zemiakové placky - Haruľa - Recept overený viacerými generáciami

Autor: Lórant Kulík | 1.9.2019 o 4:09 | (upravené 1.9.2019 o 8:47) Karma článku: 10,01 | Prečítané:  8511x

Príprava zemiakových placiek je jednoduchá a nenáročná, ktorú bez problémov zvládne mladšia aj staršia generácia. V dnešnom fotorecepte Vám prinášame návod na prípravu tradičnej slovenskej pochúťky.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov /to je asi 10 ks stredne veľkých/
1 vajíčko
3-4 PL hladkej múky
1 cibuľu
3-4 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
majoránku
soľ

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme

Očistené zemiaky nastrúhame

Dôležitými surovinami na prípravu zemiakových placiek je múka, cesnak, mleté čierne korenie a soľ. K nastrúhaným zemiakom pridáme múku, roztlačený cesnak, koreniny a soľ.Môžeme pridať aj roztlačenú cibuľu a majoránku.

Pridáme vajíčko

Vymiešame  zemiakové cesto

Pečieme na panvici v oleji. Placky môžu mať ľubovoľný tvar, môžu byť menšie, ale aj väčšie. Dôležité je, aby mali dostatočnú hrúbku.

Upečené placky servírujeme, kým sú čerstvé

Sú známe aj ďalšie varianty receptu, ktoré sa môžu líšiť v jednotlivých regiónoch. Rešpektujeme, ceníme a vážime si všetky verzie, miestne a rodinné varianty tohto receptu. Uvádzame tradičný klasický recept na prípravu zemiakových placiek. Každý si môže recept prispôsobiť a dochutiť podľa vlastných zvykov.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:

https://kulik.blog.sme.sk/c/514763/gastronomia-vyprazany-bravcovy-rezen-x-rocny-recept-overeny-casom.html?ref=najcit7dni

https://kulik.blog.sme.sk/c/514270/gastronomia-kapor-na-masle-jednoduchy-recept-pre-zaciatocnikov.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513442/gastronomia-jednoduchy-recept-na-leco-s-ktorym-si-bez-problemov-poradia-aj-zaciatocnici.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/515207/gastronomia-bryndzove-halusky-recept-na-pripravu-slovenskej-narodnej-pochutky.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Už ste čítali?