Potrebujeme:
1 kg zemiakov /to je asi 10 ks stredne veľkých/
1 vajíčko
3-4 PL hladkej múky
1 cibuľu
3-4 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
majoránku
soľ
Postup:
Zemiaky ošúpeme a umyjeme
Očistené zemiaky nastrúhame
Dôležitými surovinami na prípravu zemiakových placiek je múka, cesnak, mleté čierne korenie a soľ. K nastrúhaným zemiakom pridáme múku, roztlačený cesnak, koreniny a soľ.Môžeme pridať aj roztlačenú cibuľu a majoránku.
Pridáme vajíčko
Vymiešame zemiakové cesto
Pečieme na panvici v oleji. Placky môžu mať ľubovoľný tvar, môžu byť menšie, ale aj väčšie. Dôležité je, aby mali dostatočnú hrúbku.
Upečené placky servírujeme, kým sú čerstvé
Sú známe aj ďalšie varianty receptu, ktoré sa môžu líšiť v jednotlivých regiónoch. Rešpektujeme, ceníme a vážime si všetky verzie, miestne a rodinné varianty tohto receptu. Uvádzame tradičný klasický recept na prípravu zemiakových placiek. Každý si môže recept prispôsobiť a dochutiť podľa vlastných zvykov.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:
https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html
https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html