Gastronómia: Fliačky s kyslou kapustou- Tradičný recept našich predkov

Autor: Lórant Kulík | 8.9.2019 o 4:29 | (upravené 11.9.2019 o 9:04) Karma článku: 0,00 | Prečítané:  11283x

Mladá generácia si rada pochutná na tradičných receptoch našich predkov. Fliačky s kyslou kapustou nie sú náročné ani na suroviny, ani na prípravu. S fliačkami si poradia aj menej skúsení kuchári, ktorí varia iba sporadicky.

       Potrebujeme:

  • 300g kyslej kapusty
  • 150g cestovín (fliačky)
  • 1 menšiu cibuľu
  • slaninu
  • olej
  • soľ

       Postup:

 Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji

Pridáme nakrájanú kyslú kapustu. Podľa potreby pridáme trošku vody. Prikryjeme, občas premiešame, kapustu dusíme do mäkka.

Kým sa kapusta dusí, tak necháme v hrnci zovrieť vodu

Medzitým pripravíme cestoviny, ktoré budeme variť

Cestoviny varíme, kým nezmäknú podľa odporúčania, ktoré je uvedené na obale.

Uvarené cestoviny precedíme

Medzitým nakrájame slaninu

Nakrájanú slaninu opražíme

K uvareným cestovinám pridáme masť z opečenej slaniny, soľ a dusenú kyslú kapustu.Všetko dobre premiešame, ak je potrebné ešte dochutíme soľou a korením.

Hotové kapustové fliačky podávame čerstvé.Slaninu môžeme dať na vrch taniera, ale môžeme aj zmiešať s cestovinami pri príprave fliačok.

Sú známe aj ďalšie varianty receptu, ktoré sa môžu líšiť v jednotlivých regiónoch. Rešpektujeme, ceníme a vážime si všetky verzie, miestne a rodinné varianty tohto receptu. Uvádzame tradičný klasický recept na fliačky s kyslou kapustou. Každý si môže recept prispôsobiť a dochutiť podľa vlastných zvykov.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:

https://kulik.blog.sme.sk/c/515752/gastronomia-zemiakove-placky-harula-recept-overeny-viacerymi-generaciami.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/514763/gastronomia-vyprazany-bravcovy-rezen-x-rocny-recept-overeny-casom.html?ref=najcit7dni

https://kulik.blog.sme.sk/c/514270/gastronomia-kapor-na-masle-jednoduchy-recept-pre-zaciatocnikov.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513442/gastronomia-jednoduchy-recept-na-leco-s-ktorym-si-bez-problemov-poradia-aj-zaciatocnici.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/515207/gastronomia-bryndzove-halusky-recept-na-pripravu-slovenskej-narodnej-pochutky.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Komentár Petra Schutza

Nejaké nové miliardy pre Erdogana by sa mali nájsť

Ešte jedna hystéria má predpoklady vypáliť aj škaredšie než v 2015.


Už ste čítali?