Gastronómia: Fliačky s kyslou kapustou- Tradičný recept našich predkov

Autor: Lórant Kulík | 8.9.2019 o 4:29 | (upravené 11.9.2019 o 9:04) Karma článku: 0,00 | Prečítané:  11525x

Mladá generácia si rada pochutná na tradičných receptoch našich predkov. Fliačky s kyslou kapustou nie sú náročné ani na suroviny, ani na prípravu. S fliačkami si poradia aj menej skúsení kuchári, ktorí varia iba sporadicky.

       Potrebujeme:

  • 300g kyslej kapusty
  • 150g cestovín (fliačky)
  • 1 menšiu cibuľu
  • slaninu
  • olej
  • soľ

       Postup:

 Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji

Pridáme nakrájanú kyslú kapustu. Podľa potreby pridáme trošku vody. Prikryjeme, občas premiešame, kapustu dusíme do mäkka.

Kým sa kapusta dusí, tak necháme v hrnci zovrieť vodu

Medzitým pripravíme cestoviny, ktoré budeme variť

Cestoviny varíme, kým nezmäknú podľa odporúčania, ktoré je uvedené na obale.

Uvarené cestoviny precedíme

Medzitým nakrájame slaninu

Nakrájanú slaninu opražíme

K uvareným cestovinám pridáme masť z opečenej slaniny, soľ a dusenú kyslú kapustu.Všetko dobre premiešame, ak je potrebné ešte dochutíme soľou a korením.

Hotové kapustové fliačky podávame čerstvé.Slaninu môžeme dať na vrch taniera, ale môžeme aj zmiešať s cestovinami pri príprave fliačok.

Sú známe aj ďalšie varianty receptu, ktoré sa môžu líšiť v jednotlivých regiónoch. Rešpektujeme, ceníme a vážime si všetky verzie, miestne a rodinné varianty tohto receptu. Uvádzame tradičný klasický recept na fliačky s kyslou kapustou. Každý si môže recept prispôsobiť a dochutiť podľa vlastných zvykov.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:

https://kulik.blog.sme.sk/c/515752/gastronomia-zemiakove-placky-harula-recept-overeny-viacerymi-generaciami.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/514763/gastronomia-vyprazany-bravcovy-rezen-x-rocny-recept-overeny-casom.html?ref=najcit7dni

https://kulik.blog.sme.sk/c/514270/gastronomia-kapor-na-masle-jednoduchy-recept-pre-zaciatocnikov.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513442/gastronomia-jednoduchy-recept-na-leco-s-ktorym-si-bez-problemov-poradia-aj-zaciatocnici.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/515207/gastronomia-bryndzove-halusky-recept-na-pripravu-slovenskej-narodnej-pochutky.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Pochod Za spravodlivé Slovensko podporili tisícky ľudí

Organizátori vyzvali na odchod Trnku, Jankovskú, Fica aj Kováčika.

Threema potvrdzuje Kočnerov vplyv na novinárku

Pri Kočnerovi sa opäť ukázala Ruttkayová.

Autorská strana Michala Havrana

Kočner pochopil, čo je štát (píše Michal Havran)

A potom sa pokúsil ním stať.


Už ste čítali?