Gastronómia: Lokše bandurkové - Zemiakové lokše majú - X - ročnú tradíciu na Slovensku

Autor: Lórant Kulík | 15.9.2019 o 0:09 | (upravené 15.9.2019 o 7:52) Karma článku: 10,04 | Prečítané:  5568x

Nie je našim cieľom variť recepty, ku ktorým treba 37 surovín z 5 predajní. Nebudeme variť jedlá typu krémové šafránové rizoto s cuketovými tagliatte s píniovými orieškami, ale jednoduché fotorecepty, dnes Lokše bandurkové.

Potrebujeme:

1kg zemiakov

300 g polohrubej múky

125g masla

soľ

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, ale môžeme ich variť aj bez šupky.

Uvarené zemiaky ošúpeme.

Uvarené a očistené zemiaky popučíme.

 Počkáme kým zemiaky vychladnú, pridáme múku a soľ.

Vypracujeme zemiakové cesto.

Zemiakové cesto vytvarujeme  ako valček a nakrájame na približne rovnaké kusy (na snímke).

Na doske vyvaľkáme lokše do kruhovitého tvaru.Dávame pozor, aby mali prijateľnú hrúbku a neboli tenké.

Pečieme z oboch strán na suchej panvici. Upečené lokše potrieme rozpusteným maslom.

Hotové lokše môžeme stočiť, podobne ako palacinky.

 Alebo ich môžeme prehnúť do trojuholníka.

Sú známe aj ďalšie varianty receptu, ktoré sa môžu líšiť v jednotlivých regiónoch. Rešpektujeme, ceníme a vážime si všetky verzie, miestne a rodinné varianty tohto receptu. Uvádzame tradičný klasický recept na zemiakové lokše. Každý si môže recept prispôsobiť a dochutiť podľa vlastných zvykov.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:

https://kulik.blog.sme.sk/c/514763/gastronomia-vyprazany-bravcovy-rezen-x-rocny-recept-overeny-casom.html?ref=najcit7dni

https://kulik.blog.sme.sk/c/515752/gastronomia-zemiakove-placky-harula-recept-overeny-viacerymi-generaciami.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/514270/gastronomia-kapor-na-masle-jednoduchy-recept-pre-zaciatocnikov.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/516273/gastronomia-fliacky-s-kyslou-kapustou-tradicny-recept-nasich-predkov.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513442/gastronomia-jednoduchy-recept-na-leco-s-ktorym-si-bez-problemov-poradia-aj-zaciatocnici.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/515207/gastronomia-bryndzove-halusky-recept-na-pripravu-slovenskej-narodnej-pochutky.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Gorila vyhnala do ulíc zástupy ľudí, pochodovali Za spravodlivé Slovensko

Organizátori vyzvali na odchod Trnku, Jankovskú, Fica aj Kováčika.

Threema potvrdzuje Kočnerov vplyv na novinárku

Pri Kočnerovi sa opäť ukázala Ruttkayová.

Autorská strana Michala Havrana

Kočner pochopil, čo je štát (píše Michal Havran)

A potom sa pokúsil ním stať.


Už ste čítali?