Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Gastronómia:Najlepšia varená ryža podľa receptúry s 50-ročnou tradíciou (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 3 > >>

Hodnoť

Neumytú

ryžu by som nevarila.
 

prečo?

Ja tiež ryžu nepreplachujem
 

preplachovanie ryže

Tiež som niekedy nepreplachovala, kým som si neuvedomila, čo všetko sa s ryžou deje, kým sa dostane až do obchodu. Narába sa s ňou ako so surovinou, ktovie aké zvieratká pobehajú a vymočia sa... Zo začiatku som mala obavy, či sa správne uvarí, ale po prvom pokuse som sa upokojila. Uvarila som ju rovnako dobre.
 
Hodnoť

 

Milujem ryžu a nebohá mama ma ju naučila variť úplne vynikajúcu.Posledné roky sa mi však stávalo,že časť ryže bola vynikajúca, žiaľ časť bola tvrdá,nedovarená.Kupoval som ryžu kvalitnú,od renomovaných výrobcov,žiaľ nepomáhalo.Mám taký pocit,že aj kvalitná ryža je pomiešaná z rôznych druhov,nič iné mi z toho nevychádza.Naštval som sa, kúpil som si elektrický várny hrniec na ryžu a mám pokoj.
 

netreba ani speci hrniec

najjednoduchsi, najrychlejsi a najspolahlivejsi je zaroven aj najjednoduchsi postup - vela vody priviest do varu, nasypat ryzu, varit 12min, scedit a vybavene (natural trva dlhsie, okolo 20min)
ale uplne jednoducho si clovek nastavi aku makku ju chce, da sa dovarit ak treba.
 
Hodnoť

Ah jaj

len moc nereklamujte tento slovensky vegetovy recept, lebo do azie vam nedaju viza do konca zivota.
Tak sa ryza nevari tam odkial prisla, ono s tymi palickami by sa nedala jest...
 

 

...ryža s glutamátom a s cibuľou? Zrelý pán autor: je dostať hrniec - ryžovar. V Japonsku som ho používal nepretržite. Ak chcete ryžu sypkú používate dlhozrnnú v pomere ryža a voda 1:1. Ak chcete lepkavú dávate viac vody, a využijete hlavne guľatozrnnú. Nuž niekto má čas vyrábať si chemický a naolejovaný výrobok z neumytej ryže...
 

ryza sa vari tak aby tomu co ide jest

chutila, ja jem iba cistu uvarenu ziadna sol, vegetu nenavidim ale kto chce nech sa nou zadlavi
 
Hodnoť

 

to už tu nikto nič negarantuje?
 
Hodnoť

pouzivam rovnake suroviny...

teda okrem vegety, ale jednoduchsi sposob varenia...ryzu osmazim odrazu s cibulkou, zalejem takou teplejsou vodou, osolim, premiesam...znizim teplotu a necham dusit pod pokrievkou...
 
Hodnoť

 

Kriste Pane! Vegeta do varenej ryze? Ryza sa vari roznymi sposobmi, ale vegetu by som tam nedaval. Niekedy ma byt ryza aj lepkava, aby sa dala jest palickami. Basmati sa zase skoro vobec nelepi. Napr. v Thajsku som vzdy dostal lepkavu ryzu, krasnu bielu, neochutenu. S thajskym curry to chutilo uzasne.
 
Hodnoť

No zbohom

Lanko asi nevidel ako sa ryža naberá nakladačku ako nejaká hlina alebo piesok. Okrem toho zrejme tiež nepočul o chemickom ošetrení ryže proti škodcom a plesní. Glutaman už tak isto nie je veľmi v móde a prerážať chuť ryže soľou.....no neviem. Celkovo sa asi týmto receptom riadiť nebudem. Okrem toho taká ryža natural sa musí variť asi 40 minút a dáva sa s vodou v pomere 1:4. V pomere 1:2 nie je fyzicky možné ryžu natural uvariť
 

Natural ryza trik

Navod priamo z azie ;
1- dat namocit ako fazulu u nas cez noc, a potom varit ako klasicku
2-ked nie je cas, varit v tlakaci
 
Hodnoť

Niečo k teme

Toto by si mali prečitat všetci ktori nepremyvaju ryžu.
https://www.pluska.sk/izdravie...

ak chcete mat v jedle arzen tak nepremyvajte dalej
 

link je odkaz na

typický bulvár
 

Uplne v pohode

Nikto Ti nekaže nasilu umyvať ryžu ošetrenu proti škodcom a plesni :-) kludne si ju možeš ešte viac posypať arzenom :-) lebo bulvar :-)
 

 

A Ty si naivne mylis ze ked ju preplachnes vo vodicke tak vsetok "arzen" bude prec (lebo vsak riza vobec neabsorbuje nic a vsetko zostane iba na povrchu). No sak lebo povedali v Pluske. :-D
 

Môj pekny

MIlujem takych ludi ktori "prekuknu bulvar" a zo zasady neveria ničomu čo bulvar napiše. Keby si dokazal použivat hlavu tak by si si dal na google " ryža arzen" a vyhodilo by Ti to asi 12 tisic odkazov na tuto temu. Ale možno "prekukneš" aj to a budeš nadalej varit ryžu svojim sposobom lebo bulvar však ???
 

 

A podla Teba samozrejme inspekcia nema problem s tym zeby v obchodoch na pulte bola potravina ktora obsahuje arzen? :-D Ano, ano ja viem, inspekcia je platenaSorosom aby nam do ryze davali arzen. :-D
Mam v pazi kolko tisic odkazov Ti na to vyhody, blbcov je na svete vela. Vela dokazov Ti vyhodi aj ked si das vyhladat dokazy ze zem je plocha. Ide o kvalitu nie kvantitu.
 

Beznádejný prípad.

Ty si už taký génius že nielen bulvár ale dokonca celý internet je nepravda. A Ty ako najosvietenejši si to odhalil. Vsemocna inšpekcia prekontroluje každučký kúsok potraviny ktorý príde na slovenský trh. Prečo potom máme podchvíľou rôje zavadne potraviny ktoré odhalia až spotrebitelia ? Kde bola tá Tvoja inš op lekcia ? Jaaaj prepáč zabudol som to sú internetové klamstva. Ale na internete píšu aj o tom že inšpekcia odhalila po reklamácii spotrebiteľmi aj zavadne potraviny. Takže to bude tiež klamstvo a inšpekcia neodhalila nič ??? A vôbec. Prečo vlastne chodíš čítať čokoľvek na internet keď sú tu aj tak samé nepravdy? O plochej zemi a tak podobne ?
 

1 2 3 > >>

Najčítanejšie


  1. Jozef Sitko: Kňažko (výstižne): „Idioti v politike“ 63
  2. Martin Fletcher: Vysvědčení v kapse, s námi v Tongu bav se! 41
  3. Adam Nochta: „Odporný farizej“ menom Šeliga 36
  4. Dominika Dongova: Čo priťahuje ženy? Jeden muž mi dnes povedal.. 31
  5. Martin Fletcher: Rock For People Home aneb komorně v Hradci Králové 30
  6. Pavel Macko: Policajná inšpektorka klamala, čo využil stíhaný sudca Molnár 29
  7. Martin Fletcher: Open Air Program – Letos jinak aneb skvělá nálada na Kavčím plácku 27
  8. Věra Tepličková: „Choď a ospravedlň sa, povedali mi. Tak som išiel a ospravedlnil som sa.“ 27
  9. Radovan Dvorsky: Chcete vedieť koľko obetí má SARS-CoV-2 na svedomí? Sledujte nadúmrtnosť. 14
  10. Dominika Slavkovská: Kto je Norbert Bödör? 11

Rebríčky článkov


  1. Štefan Vidlár: Súdňí hňusoba
  2. Andrej Hossa: Inteligentné hodinky sú trendom súčasnosti!
  3. Július Kovács: Zabudnutý príbeh z východného Slovenska
  4. Ivan Čarnogurský: ŠTÁT, PRÁVO A VEREJNOSŤ
  5. Gabo Németh: Kamelot s očami ako srdce básnika
  6. Martin Fletcher: Vysvědčení v kapse, s námi v Tongu bav se!
  7. Evka Török: Úvahy
  8. Juraj Gonšor: 7 (slovenských) gospelových muzikálov
  9. Marián Tkáč: Na Kollára tlačia. Matovič ukazuje silu. Tlak v kotli stúpa.
  10. Miroslav Galovic: Slovenské Černobyle VII. Bývalá psychiatrická liečebňa v Bytčici. Nový pavilón.


Už ste čítali?